Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: csak a hosszabbításban bírt el harmadosztályú ellenfelével a Chelsea – videóval

Az FA-kupa negyedik fordulójának szombati játéknapján kora délután lépett pályára két londoni csapat is, nevezetesen a Chelsea és a West Ham.

(Photo by Darren Walsh/Chelsea FC via Getty Images)

A Chelsea szurkolói úgy mehettek ki a mérkőzésre vagy úgy ülhettek le a tv elé, hogy a bajnokságban mutatott rossz formából hátha sikerül kilendülni egy sima FA-kupa győzelemmel a harmadosztályú Plymouth csapata ellenében, azonban nem így lett. A vezetést egy pontrúgást követően a vendégek szerezték meg, Gillesphey tudott a 8. percben Kepa kapujába bólintani (0-1). A hazaiak ezt követően nagy elánnal jöttek előre, de a befejezésbe folyamatosan hiba csúszott, kivéve egyszer, akkor Mason Mount átadásából Azpilicueta tudott egyenlíteni remek mozdulattal (1-1). Ezt követően hiába volt rengeteg Chelsea helyzet, összesen 35 kapura lövés a rendes játékidőben a hazaiak részéről, gól nem született, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban is természetesen az angol gigász akarata érvényesült, aminek végül a hosszabbítás első félidejének ráadásában lett meg az eredménye, Timo Werner passzából Marcos Alonso tudja vezetéshez juttatni a Chelsea-t (2-1). A következő 15 percben pedig már nem esett gól, pedig a vendégek büntetőhöz jutottak, amelyet Kepa hárítani tudott, így a spanyoloknak köszönhetően jutottak be a következő körbe a londoniak.

Chelsea – Plymouth (III) 1-1 – hosszabbítás után 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Azpilicueta (41.), M. Alonso (105+2.) ill. M. Gillesphey (8.)

A mérkőzés videós összefoglalója


A West Ham United számára mindenki azt hitte, hogy sétagalopp lesz legyűrni még idegenben is a hadosztályú Kidderminstert, azonban nagyon nem így lett, sőt, a forduló legnagyobb meglepetéseként a fél-profi angol kis csapat majdnem kiejtette a Premier League ötödik helyezett együttesét. A hazaiak egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepben, bátran próbáltak kitámadni, de természetesen a védekezésre fektették a hangsúlyt és kis híján kibírták kapott gól nélkül a találkozót. A mérkőzés 19. percében szerezték meg a hazaiak a vezetést Alex Penny révén, aki egy lepattanót vágott Areola kapujába (1-0). Ezután a mezőnyben folyt a játék, kisebb lehetőségek adódtak itt is és ott is. Az egyenlítő gólt a csereként beálló Declan Rice szerezte, aki a rendes játékidő ráadásában mentette meg a West Hamet (1-1), így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a West Ham támadott, de a Kidderminszer állta a sarat egészen a 121. percig, amikor is Cresswell átadásából Bowen tudta megszerezni a vendégek számára a vezetést és ezzel együtt a továbbjutást, így az élvonalbeli klub nagy nehézségek árán hosszabbítást követően 2-1-el tudta csak kiütni sokkal alacsonyabban rangsorolt ellenfelét.

Kidderminster (VI) – West Ham 1-1 hosszabbítás után 1-2 (1-0)
Gólszerző: A. Penny (19.) ill. D. Rice (90+1.), J. Bowen (120+1.)

A mérkőzés videós összefoglalója

Az FA-kupa 4. fordulójának teljes programja:

Péntek:
Manchester United – Middlesbrough 1-1 – büntetők után 7-8

Szombat:

Kidderminster Harriers (VI) – West Ham 1-1 – hosszabbítás után 1-2

Chelsea – Plymouth Argyle (III) 1-1 – hosszabbítás után 2-1

16:00 Crystal Palace – Hartlepool United (IV)

16:00 Huddersfield Town (II) – Barnsley (II)

16:00 Peterborough (II) – QPR (II)

16:00 Southampton – Coventry City (II)

16:00 Everton – Brentford

16:00 Stoke City (II) – Wigan Athletic (III)

16:00 Manchester City – Fulham (II)

16:00 Wolverhampton Wanderers – Norwich City

18:30 Cambridge United (III) – Luton Town (másodosztályú) (Tv: Spíler 1)

21:00 Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion (Tv: Spíler 1)

Vasárnap:

13:00 Liverpool – Cardiff City (II) (Tv: Spíler 1)

17:00 Nottingham Forest (II) – Leicester City (Tv: Spíler 1)

19:30 AFC Bournemouth – Boreham Wood (V) (Tv: Spíler 1)