Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: remekelt a Leverkusen a német rangadón – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 21. fordulójában a Borussia Dortmund a Bayer Leverkusent fogadta. Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rose gárdája, és csúnya vereségbe futottak bele. Elképesztő öngólok mindkét oldalon, és összesen hét találat esett a mérkőzésen.  

(Photo by Joosep Martinson/Getty Images)

Hihetetlen izgalmakat tartogatott a nap legnagyobb német rangadója, hiszen míg a korai percekben már-már paródiába illő képsorokkal nyitottak a csapatok, addig később beindult a henger, és a nézők egy 7 gólos összecsapásnak lehettek a szemtanúi.

Míg az első félidőben előbb Akanji, majd 5 perccel őt követően Frimpong is 1-1 öngóllal nyitott, addig ezt követően a Leverkusen begyújtotta a rakétákat és Wirtz és Andrich góljával 1-3-as eredménnyel zárták a félidőt.

A második játékrészben folytatódott a vendég fölény, Tah és Diaby is gólt ünnepelhetett, míg a széteső hazaiak mindössze a hajrá utolsó perceiben tudtak szépíteni, Tigges gólja azonban nem volt tapasz a sebekre.

A dortmundiak így immár 9 pontra vannak az éllovas Bayern Münchentől a tabellán, míg a harmadik helyezett dobogós tovább zárkózott a BVB mögött.

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 2-5 (1-3)
Helyszín: Signal Iduna Park (Dortmund) Vezette: Daniel Siebert
Gólszerzők: Frimpong (16. – öngól), Tigges (90+1.) ill. Akanji (11. – öngól), Wirtz (20.), Andrich (28.), Tah (53.), Diaby (87.)
Sárga lap: Dahoud (26.) ill.  Bellarabi (46.)
Kiállítás: – ill. –

Borussia Dortmund: Kobel, Guerreiro, Zagadou, Akanji, Meunier (Wolf, 46.), Bellingham, Dahoud, Brandt, Hazard (Reyna, 60.), Malen (Moukoko, 79.), Reus (Tigges, 85.). Vezetőedző: Marco Rose

Bayer Leverkusen: Grill, Frimpong (Fosu-Mensah, 89.), Tah, Hincapie, Bakker, Andrich, Bellarabi (Kossounou, 68.), Wirtz (Aranguiz, 81.), Demirbay, Diaby (Adli, 89.), Schick (Alario, 81.). Vezetőedző: Gerardo Seoane