Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gulácsi: “jól játszottunk, úgy éreztük, pontot szerezhetünk…”

Az RB Leipzig labdabirtoklásába a saját tizenhatosa előtt hibák csúsztak, amit az erőteljes letámadást alkalmazó Bayern München megbüntetett, Gulácsi Péter elismerte, hogy kockázatos volt a taktika.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Szoros mérkőzést játszott az RB Leipzig a Bayern Münchennel, de 3-2-es vereséget szenvedett. A müncheniek első gólja előtt Willi Orbán, a harmadikat megelőzően Gulácsi Péter adta el a labdát a saját tizenhatosa előterében.

 

A magyar válogatott kapus röviden kiemelt labdáját Kingsley Coman szerezte meg, aki Serge Gnabryhoz passzolt, és a megpattanó beadás után a kapuban kötött ki a labda. Gulácsi a klub honlapjának nyilatkozva próbált választ adni a történtekre.

„A taktikánk része volt, hogy törekedjünk a labdabirtoklásra, ez azonban kockázatos. Azonban ha csak előrerugdossuk a labdát, azzal még nehezebb helyzetbe hoztuk volna magunkat. Így tartani próbáltuk a játékszert, de becsúszott néhány hiba, amit egy Bayern-szintű csapat azonnal megbüntet. Jól játszottunk, úgy éreztük, pontot szerezhetünk, ezért különösen bosszantó, hogy így alakult. Utólag persze könnyű okosnak lenni, nagyobbat kellett volna rúgnom a labdába, hogy előreszálljon, viszont megpróbáltunk kreatívan játszani. Nem volt szerencsénk azzal sem, hogy megpattant a labda, és úgy kötött ki a kapuban” – nyilatkozta Gulácsi Péter.

Az első Bayern-gól hasonló előzmények után született, a lipcseiek hátul adogattak, és Orbán labdájára lecsaptak a letámadó müncheniek. Corentin Tolisso Robert Lewandowskihoz passzolt, a lengyel lövését Gulácsi még hárította, azonban a kipattanót Thomas Müller a kapuba pofozta.

„Ezen a meccsen le lehetett volna győzni a Bayernt, de jobban kihasználta a helyzeteit, mint mi. Jól kezdtük az évet, ezen a meccsen is jók voltunk, ezt kell folytatnunk. Összeszedettebb, tudatosabb a játékunk, erőteljesebb a letámadásunk, többet birtokoljuk a labdát, így több helyzetet is tudunk kidolgozni. Az utolsó passzokba csúszik hiba, ám ha pontosabbak leszünk a befejezéseknél, joggal hihetünk abban, hogy kiharcoljuk a BL-szereplést” – mondta Orbán.

Domenico Tedesco vezetőedző a könnyelműségből kapott gólokat emelte ki a találkozó értékelésekor.

„Jó mérkőzés volt, kár a két gólért, amelyet gyakorlatilag odaajándékoztunk az ellenfélnek. A harmadik előtt kapkodtunk. Összességében jól játszottunk. Hogy képesek leszünk-e felvenni a versenyt hosszú távon a Bayernnel, mindenki döntse el. Mi dolgozunk tovább és igyekszünk jobban koncentrálni. Lesznek még fontos meccseink ebben az idényben.”