Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: kétgólos hátrányból győzte le a Paks a Mol Fehérvárt!

A Paks és a Mol Fehérvár összecsapásával vette kezdetét a labdarúgó NB I 22. fordulója. A vendégek a mérkőzés folyamán gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, de a győzelemnek végül a Paks örülhetett!

Rendkívül eseménydúsra sikeredett a mérkőzés első 20 perce. A fehérváriak már a 3. percben megszerezték a vezetést, miután Alef indítását Zulj váltotta gólra, 0-1! A vendégek hamar megduplázták az előnyüket, a 13. minutumban ugyanis Dárdai is bevette Nagy kapuját, 0-2! Nem sokáig örülhetett azonban kétgólos előnyének a fehérvári gárda, miután a 19. percben Haraszti szerzett szépségdíjas gólt, 1-2! A gyors gólváltást követően némileg lehiggadtak a kedélyek, de mindkét csapat előtt adódott esély arra a nagyszünetig, hogy újabb gólt szerezzen.

A második félidőben a vendégek előtt adódott az első nagy lehetőség, de Kodro elhibázta a ziccerét. Nem sokkal később majdnem egyenlített a Paks, ám Balogh beadását Papp a lécre fejelte. A 66. percben a góllövőlistát vezető Ádám Martin előtt adódott nagy lehetőség, de előbb a kapusba rúgta a labdát, majd a kapufára emelte a játékszert. A 82. percben Nikolics eldönthette volna a 3 pont sorsát, de az ő lövése is a kapufán csattant. A kihagyott lehetőség gyorsan megbosszulta magát, a 84. minutumban ugyanis Ádám Martin kiegyenlített, 2-2! A 93. percben a Fehérvár megnyerhette volna a mérkőzést, de Nego nagyon rosszul találta el ziccerhelyzetben a labdát. A ráadás utolsó pillanataiban ezt is meg tudta büntetni a Paks, egy szögletet követően ugyanis Lenzsér vette be a kaput, 3-2! A Paks így úgy nyerte meg az összecsapást, hogy egyedül az utolsó percben vezetett, míg a Fehérvár sorozatban 5. vereségét szenvedte el!

Paks – Mol Fehérvár 3-2 (1-2)
Helyszín: Fehérvári úti stadion Vezette: Bogár G.
Gólszerzők: Haraszti (19.), Ádám (84.), Lenzsér (90+4.) ill. Zulj (3.), Dárdai (13.)
Sárga lapok: Szabó J. (56.), Kinyik (90+2.) ill. Pinto (34.), Alef (61.), Kodro (68.), Dárdai (71.), Kovács (77.), Rus (86.), Szendrei (89.)
Kiállítás:ill.

 

A 22. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Paks 3–2 Mol Fehérvár

Szombat:
14:30 Zalaegerszeg – Kisvárda (Tv: M4 Sport)
17:00 Honvéd – Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
19:30 Ferencváros – Gyirmót (Tv: M4 Sport)

Vasárnap:
14:30 Újpest – Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
17:00 Debreceni VSC – MTK (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: