Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: Tokmac góljával jutott tovább a Fradi a Honvéd ellen!

A Paks a Kazinbarcika ellen vívta ki a továbbjutást a legjobb négy közé, míg a Ferencvárosi TC a Budapest Honvéddal szemben tudott diadalmaskodni és került be az elődöntőbe…

Az első félidőben inkább a Ferencváros akarata érvényesült, bár a Budapest Honvéd előtt is akadtak ígéretesebb lehetőségek, viszont mezőnyben sokkal erősebb volt a Fradi. A 23. percben Tokmac révén szerezte meg a vezetést az FTC, Franck Boli lövése még megakadt Tomás Tujvel lábában, de a kipattantót a norvég már gólra váltotta. A játékrész végéhez közeledve közel volt a második találat megszerzéséhez a Ferencváros, Tokmac végül a kapufát találta el. 

A fordulást követően a cseréknek hála rengeteget javult a Budapest Honvéd játéka, a hazaiak egyértelműen a Fradi fölé nőttek. A kispesti alakulat azonban nem tudták gólra váltani a kínálkozó lehetőségeket, helyzeteket, így Tokmac egyetlen gólja elengendőnek bizonyult a Ferencváros továbbjutásához. 

Budapest Honvéd – Ferencváros (0-1)
Helyszín
Bozsik Aréna; Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: – ill. Tokmac (23.)
Sárga lapokTraoré (37.), Petrusenko (71.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Budapest Honvéd: Tujvel – Doka, Batik, Lovric, Tamás (Petkovic 36.) – Petrusenko, Kadiri (Hidi 57.) – Jonsson (Nagy D. 46.), Zsótér, Drazic (Bőle 46.) – Traoré (Lukic 57.).

FerencvárosDibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti – Auzqui (Mak 60.), Zachariassen (Botka 76.), Tokmac (Loncar 90+1.) – Boli (Bassey 60.).

Korábban játszották:

Az NBIII-as Kazincbarcika mindenképpen méltó ellenfele volt az élvonalbeli Paksnak, igaz azt se szabad elfelejteni, hogy Bognár György több alapemberét is a kispadra ültette. Az első játékrész elején a hazai együttes vezetett egy ígéretes támadást, viszont Székely Krisztián ezt elkapkodta, így helyzet nem lett belőle. A Paks előtt adódott valódi lehetőség, Sajbán passzát követően Kesztyűs került ordító ziccerbe, lövését viszont Megyeri hárította. 

A szünetben aztán érkezett Papp Kristóf és Ádám Martin is. Természetesen a minőségi cserék jót tettek a Paksnak, de úgy tűnt, hogy a Kazincbarcika állni fogja a sarat. A 73. percben azonban megtört a jég, egy szöglet után Papp fejesét még hárította Megyeri, majd a kipattanót Szabó János már a hálóba bólintotta. A Kazincbarcika az első félidőben egyértelműen a Paks méltó ellenfelének bizonyult, a cserék után viszont kiütközött az osztálykülönbség. 

Kazincbarcika (NBIII) – Paks 0-1 (0-0) – továbbjutott: a Paks
Helyszín
Kolorcity Aréna (Kazincbarcika); Vezette: Szilágyi Sándor
Gólszerzők: – ill. Szabó J. (73.)
Kiállítás: ill. –

A Magyar-kupa további programja:

03.02. Békéscsaba – Újpest (20:00, M4 Sport)
03.03. Győr – Fehérvár (20:00, M4 Sport)