Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: valenciai kedvenc pótolhatja Jordi Albát!

A szintén a Valenciától igazolt Jordi Alba majdani helyettese is egy „Denevér” védő lehet, ha valóban úgy alakulnak a játékospiaci viszonyok, ahogy azt az AS lefesti ma. Állítólag a katalánok José Luis Gayát szereznék meg a Túria partjáról.

(Photo by Fran Macia/Quality Sport Images/Getty Images)

Jordi Alba egyelőre vitathatatlanul alapember a Barcelona kezdőcsapatában. A balhátvéd egyelőre még a spanyol válogatottból is nehezen kiszorítható, azonban a jelenlegi szerződése 2024-ben lejár a Camp Nou-ban, és akkor már 35 éves lesz. Természetesen a 2012-es érkezésekor érte kifizetett 14 millió eurót már régen megszolgálta, így aligha gördít akadályt a klub a távozási szándéka elé a későbbiekben.

Ebben az esetben lenne fontos a már említett Gayá megszerzése, akit még jövő nyárig köt kontraktusa a Valenciához. A spanyol védő csapatkapitányként a klubja egyik legértékesebb játékosa, és jó eséllyel szeretne szintet lépni. Az AS szerint a Barca arra akarja rávenni a 26 éves Gayát, hogy a következő idényt még bírja ki a Mestallaban, és utána ingyen csatlakozzon Xavi keretéhez.

A tizenhétszeres válogatott Gayá egész eddigi pályafutását a Valenciánál töltötte.