Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz válogatott: népszerű gyártó váltja a Pumát! – HIVATALOS

Az olasz válogatott egy-egy világbajnoki cím és Európa-bajnoki győzelem után, az idei évet követően búcsút vesz a Pumától. A német sportszergyártó utódja pedig nem más lesz, mint annak talán legnagyobb riválisa, az Adidas.

(Photo by AMA/Corbis via Getty Images)

A Puma egyik legrégebbi partnerének számít olasz válogatott, és maga a szövetség. A cég 2003-tól patronálta a kékeket, akiknek az utóbbi időkben már évi 19 millió eurót fizettek ki. Erre a lejáró megállapodásra licitált rá az Adidas, amely állítólag 23 milliót fog utalni.

A Puma 2006-ban, a legendásan nehéz körülmények között, és a tavalyi Európa-bajnoki címig szuperáló válogatottakat is öltöztette. Az alap kék-fehér színkombináció szerencsésen segítette a német gyártót abban, hogy többnyire szemrevaló darabokkal örvendeztesse meg az olaszokat. Az viszont kérdés, hogy az idei búcsú miként sikerülhet, lévén egyelőre az is bizonytalan, hogy a „Squadra Azzurra” ott lehet-e egyáltalán a katari vébén.

A hivatalos bejelentés szerint azonban történjen bármi is 2022-ben, jövőre már az Adidas öltözteti az összes válogatottat Olaszországban, beleértve a korosztályos gárdákat, a női együttest, illetve a futsal és strandfoci nemzeti csapatot is.

Az olasz szövetség elnöke, Gabriele Gravina így nyilatkozott az üzletről:

„Az Adidas-szal kötött partnerség bejelentése büszkeség a FIGC számára. Ez az együttműködés alapvető lépést jelent kereskedelmi vonzerőnk növekedési pályáján, és megerősíti márkánk fejlesztési folyamatát Olaszországban és külföldön egyaránt.”

– büszkélkedett a sportvezető.