Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Jorginho ott akar lenni a vb-n

Tavaly Eb-t és Bajnokok Ligáját nyert, sőt Aranylabda-esélyesként is emlegették, ám a 2022-es évre igencsak összecsaptak a hullámok Jorginho feje felett. Az olasz válogatott és a Chelsea sincs feltétlenül irigylésre méltó helyzetben.

(Photo by John Berry/Getty Images)

Kínos helyzetben van a Chelsea. A Roman Abramovics eltávolítása miatti káoszban a rossz nyelvek már azt is pletykálják, hogy a londoniak a jövőben már csak busszal utazhatnak az idegenbeli mérkőzéseikre. Bár a fogadkozás megy a „Kékek” részéről, hogy akár gyalog is hajlandók elmenni a siker érdekében az ellenfelek otthonába. Ezzel kapcsolatban faggatták a riporterek tegnap este Jorginhot:

„Hogy busszal utazunk-e Middlesbrough-ba? Tennünk kell valamit, de nem hiszem, hogy busszal megyünk. Meg kell sszervezni magunkat, és erőfeszítéseket kell tennünk, és azt csináljuk majd, ami mindenki javára válik. Hat órát buszon tölteni azonban nem lenne könnyű a meccs előtt. Mivel vannak lehetőségeink, talán más módon is meg tudjuk oldani.”.

A 30 esztendős középpályásnak a Lille legyőzése után még a válogatottra is gondolnia kellett. Olaszország számára ugyanis közeledik a világbajnoki pótselejtező:

„Én is a világbajnokságról álmodom. Remélem, hogy a legtöbb játékosunk elérhető lesz, mert úgy gondolom, hogy ez minden fiú álma.”.

Az olasz válogatott alig egy hét múlva találkozik Észak-Macedóniával, hogy aztán továbbjutás esetén megmérkőzzön a cseh-portugál párharc győztesével a vb-részvételért. Az idei, Katarban rendezendő világbajnokságra rendhagyó módon a naptári év végén, november 21-től december 18-ig kerül sor.