Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mikel Arteta az Aston Villa játékosát méltatta

Az Arsenal vezetőedzője elmondta, hogy figyelemmel követték a labdarúgó helyzetét, azonban alapos megfigyelést követően végül mást szerződtettek.

(Photo by George Wood/Getty Images)

Mikel Arteta elismerően beszélt Philippe Coutinhóról, a mai Aston Villa – Arsenal összecsapás előtt. A spanyol tréner szerint már-már a Liverpooli időszakát idézi a brazil, aki sokat tesz hozzá a Steven Gerrard vezette birminghami alakulat támadójátékához.

“A csapatának sokkal több lehetősége van, amikor nála van a labda, nagyon sokat tesz a támadások felépítéséért. Ezt szem előtt kell tartanunk. Ismét meg van az a képessége, ami korábban a Liverpoolban. Gólokat szerez, veszélyes helyzeteket alakít ki, és üres területeket szabadít fel. Nagyon oda kell figyelnünk rá” – nyilatkozta az Ágyúsok vezetőedzője.

Emellett a spanyol szakember elmondta, hogy figyelték ők is az elmúlt nyáron, de végül egy másik támadó középpályást szerződtettek Martin Ödegaard személyében.

“Sok játékost néztünk meg, akik olyan minőséget képviselnek, mint ő. Végül egy másik lehetőség mellett döntöttünk” – mondta Arteta.

Az Aston Villa és az Arsenal közötti mérkőzést ma kora délután tekinthetjük meg a Spíler 1 Tv-n 13:30-as kezdettel.