Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Bennacer szépségdíjas találata győzelmet ért az AC Milannak! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 30. fordulójában a szombati játéknap zárásaként a listavezető AC Milan a Cagliarihoz látogatott.

(Photo by Enrico Locci/Getty Images)

Rendkívül kevés lehetőséget hozott a mérkőzés első félideje, ami a szakadó esőnek és annak is betudható volt, hogy a Cagliari stílusa nagyon nem ízlett a vendégeknek. Ennek ellenére a Milan az első 15 percben háromszor is bevehette volna a kaput. A 7. perben Giroud hibázott el egy komoly lehetőséget, miután a kapuval szemben teljesen egyedül fölé-mellé küldte a játékszert. Nem sokkal később Kessié távoli lövése akadt be majdnem, de a kapufa hárítani tudott Cragno kapus helyett. A 13. percben aztán Brahim Diaz is ígéretes helyzetbe került, de csúnyán a kapu mellé tekerte a labdát. Ezt követően nem is akadt igazán nagy lehetőség a felek előtt, így 0:0-s döntetlennel vonulhattak a szünetre a felek.

A második játékrészben is jól kezdett a listavezető. Az 52. percben Theo Hernández távoli lövését kellett nagy bravúrral védenie Cragnonak, de nem sokkal később ő is tehetetlen volt. Az 59. minutumban ugyanis egy formás akció végén Giroud felpörgette a labdát Bennacernek, ő pedig kapásból védhetetlenül a hálóba bombázott, 0-1! A Cagliari a mérkőzés jelentős részében szinte teljesen veszélytelen volt a milánóiak kapujára, de Pioli tanítványai így sem nyugodhattak meg. Erre kiváló jel volt Joao Pedro veszélyes lövése, amit az utolsó pillanatban az egyik védő még blokkolni tudott. A mérkőzés végére Mazzari minden bevethető támadóját pályára küldte, amivel megnőtt az esetleges kontrák kockázata. A 84. percben érkezett is egy Milan ellentámadás, amit Calabria fejezhetett volna be góllal, de Cragno nagy bravúrral hárítani tudott. Nem sokkal később Rebic is gólt szerezhetett volna, de Lovato a gólvonal elől tisztázni tudta a lövést. A 90. percben aztán majdnem elbukta a győzelmet a Milan, miután Pavoletti fejese a keresztlécet találta el! Végül azonban megúszták ezt a helyzetet a vendégek, így ki tudták használni az Inter botlását, és megőrizték előnyüket a tabellán a Napolival szemben is.

Cagliari – AC Milan 0-1 (0-0)
Helyszín: Sardegna Arena Vezette: M. Di Bello
Gólszerző: -ill. Bennacer (59.)
Sárga lapok: Bellanova (77.) ill.-
Kiállítás:ill.

Cagliari: Cragno – Altare, Lovato, Goldaniga – Lykogiannis (Deiola 61.), Dalbert (Zappa 75.), Grassi (Keita 82.), Marin, Bellanova (Pereiro 82.) – Pavoletti, Joao Pedro Vezetőedző: Walter Mazzarri

AC Milan: Maignan – Calabria, Tomori, Kalulu, Hernández – Bennacer, Kessié, Messias (Saelemaekers 78,), Diaz (Krunic 71.), Leao (Rebic 71.) – Giroud (Ibrahimovic 87.) Vezetőedző: Stefano Pioli

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Sassuolo 4-1 Spezia
Genoa 1-0 Torino

Szombat:
Napoli 2-1 Udinese
Inter 1-1 Fiorentina
Cagliari 0–1 AC Milan

Vasárnap:
12:30 Venezia – Sampdoria (Tv: Sport 1)
15:00 Empoli – Verona
15:00 Juventus – Salernitana (Tv: Sport 1)
18:00 AS Roma – Lazio (Tv: Sport 1)
20:45 Bologna – Atalanta (Tv: Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: