Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Lőw Zsolt derűsen látja a jövőt

A lehető legoptimistább nyilatkozatot adta az M4 Sportnak a Chelsea asszisztens edzője, Lőw Zsolt. Új tulajdonosra várnak, miután az orosz Roman Abramovicsnak kényszeredetten le kellett mondania angliai vagyonáról a háborús helyzet miatt.

(Photo by Mike Egerton/PA Images via Getty Images)

A 43 születésnapja előtt álló Lőw már most sikeresebb szakemberként az oldal vonal mellett, mint korábban játékosként. Igaz, „Cica” egykor eljutott egy magyar kupa győzelemig (Újpest, 2002), illetve huszonhatszor lépett pályára a magyar válogatottban is.

Lőw Németországban került Ralf Rangnickék bűvkörébe, és a temérdek sikeredzőt kitermelő „istálló” tagjaként dolgozik együtt Thomas Tuchellel. A német trénerrel 2018-ban köttetett a munkakapcsolatuk: előbb a Paris Saint-Germainnél, majd a Chelsea-nél munkálkodtak a sikerekért.

A többek között a Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea-ért mostanság sokan aggódnak, ám a jelek szerint Lőw Zsolt nem igazán izgul:

„Az eredmények biztatóak voltak az elmúlt napokban és hetekben, ami annak köszönhető, hogy összeállt és összefogott a csapat. Maguk számára a fókusz befolyásolása az, ami eredményes, a játék, amit letesznek az asztalra. Ez egy sikeres klub, egy jól működő klub. Kecsegtetőek a befektetők számára. Jól érzem magam a bőrömben a kollégáimmal, meg a helyem és a szerepem. Azt érzem, hogy boldog vagyok, rengeteget dolgozom. A családom is otthonra talált itt, szép körülmények között élünk itt Londonban.”

– büszkélkedett a londoniak másodedzőjének tekinthető Löw.

A Chelsea jelenleg a Premier League táblázatának harmadik helyén. A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében pedig a Real Madriddal találkozik.