Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Newcastle United: a Chelsea sztárja érkezhet a kapuba

Állítólag nem csak a Manchester Unitednél számkivetett Dean Henderson, de akár a Chelsea korábbi világrekord igazolása, a spanyol válogatott Kepa Arrizabalaga is a Newcastle Unitednél köthet ki.

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Kepa 2018. nyarán érkezett a Chelsea együtteséhez, és több évnyi hullámzó teljesítményt követően a kispadra szorult, a francia Edouard Mendy érkezését követően. A tizenegyszeres spanyol válogatott kapus a négy évvel ezelőtt megkötött szerződésének biztonságát élvezi, lévén az még egészen 2025-ig él. A londoniak helyzete a kapusokat tekintve igencsak kétélű. Mindketten jól keresnek, ami nem feltétlenül előnyös a szorultnak látszó anyagi helyzetükben. Azonban, Kepa idén már többször is bizonyította, hogy beugróként képes helytállni. Ősz óta tizenöt alkalommal helyettesítette Mendy-t, és nyolc meccsen még csak gólt sem kapott.

A Tuttomercatoweb helyzetjelentése szerint Kepa számára a Newcastle jelenthet mentőövet. Az olasz portál arról ír, hogy Henderson vagy a baszk származású portás lehet a sztárcsapattá válni kívánó „Szarkák” nyári kapuscélpontja.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Newcastle mekkora összeget tervez a szezon után elkölteni az átigazolásokra.