Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dánia: Eriksen az újabb nagy visszatérés előtt!

A csodálatos módon, egy szörnyű tragédiájából felépülő Christian Eriksen először játszhat hazai közönség előtt a koppenhágai Parken-stadionban – Talán mondani sem kell, hogy a dánok megadják a módját a 30 esztendős játékos ‘nagy visszatérésének’.

(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Mint ismert, a Eriksen hirtelen szívmegállása éppen a Parken-stadion gyepén történt a tavaly nyári Európa-bajnokságon. A 30 esztendős játékos azóta a pokolból a mennybe jutott, mint mondta, ‘5 percre még e világról is elment’ azon a szörnyű napon.

Most viszont, több hónap elteltével egy teljesen egészséges, azóta már a válogatottban gólt is jegyző Eriksen térhet vissza Koppenhágába a szerbek elleni barátságos találkozón, kedden, ráadásul a nemzeti csapat kapitányaként.

Simon Kjaer sérülése miatt a helyettes kasper Schemichel ugyanis önként mondott le a csapatkapitányi karszalagról, amelyet teljes vállszélességgel támogatott az egész csapat. A hírt Kaspeg Hjulmand szövetségi kapitány is megerősítette hétfőn tartott, meccs előtti sajtótájékoztatóján.

A sajtóeseményen ott volt Eriksen is, aki mint mondta, egy elképesztően érzelmi töltetű estére készül.

“Egészen bizonyos, hogy elképesztően különleges este lesz a keddi. Nem jártam a Parken-ban, amióta a tragédia történt. Hálás vagyok a csapattársaimnak, a válogatott stábjának, akik azóta is mindenben segítenek. Az izgatottság mellett óriási a várakozás bennem is, hiszen újra futballista lehetek ebben a nagyszerű arénában, a hazámat képviselve. Méltóképpen szeretném meghálálni azt a rengeteg szeretetet, amit azóta is kapok. A lefújás után pedig végre valahára magam mögött hagyhatom ezt a szörnyűséget.” – így Eriksen, aki 18.00-tól csapatkapitányként, elsőként léphet majd a gyepre Szerbia ellen.