Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: három csapat küzd a dél-amerikai pótselejtezős helyért

Magyar idő szerint keddről szerdára virradóra rendezik meg az utolsó forduló küzdelmeit a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban, és még három csapat verseng a kiadó, pótselejtezős pozícióért…

(Photo by Gabriel Aponte/Getty Images)

A dél-amerikai vb-selejtezőkről a négy automatikus kvalifikációs hely már eldőlt, miután Brazília, Argentína, Ecuador és Uruguay biztosította a helyét a világbajnokságon. Az interkontinentális pótselejtezőt érő ötödik hely sorsa azonban csak a ma éjszakai utolsó fordulóban találhat gazdára.

Az üdvösséget jelentő ötödik helyet jelenleg Peru foglalja el, egy ponttal megelőzve Kolumbiát és kettővel Chilét. Keddről szerdára virradóra Peru Paraguayt fogadja, Kolumbia a sereghajtó Venezuelához látogat, míg Chile a már biztosan kijutott Uruguayt látja vendégül. Legutóbbi veresége után Peru fellebbezést nyújtott be a FIFA felé, miután az Uruguay elleni 1-0-s fiaskó során a hosszabbításban szerintük szabályos gólt vettek el tőlük, de úgy tűnik, hogy a próbálkozásaik nem vezetnek sikerre.

A pótselejtezős pozíciót jelenleg birtokló Peru amennyiben legyőzi odahaza Paraguayt, akkor nincs kérdés, ők küzdhetnek meg az ázsiai selejtezőből érkező ellenféllel a kiadó katari helyért. Azonban az „inkák” hibázása esetén a Venezuelába látogató Kolumbia és az Uruguayt fogadó Chile is ácsingózik még erre a pozícióra, hiszen előbbi egy, utóbbi két ponttal van mögöttük. Hármójuk közül tehát ketten biztosan le fognak maradni a világbajnokságról.

A dél-amerikai vb-selejtezősorozat 18., utolsó fordulójának programja

Március 30., szerda, 01:30 Bolívia – Brazília
Március 30., szerda, 01:30 Chile – Uruguay
Március 30., szerda, 01:30 Ecuador – Argentína
Március 30., szerda, 01:30 Peru – Paraguay
Március 30., szerda, 01:30 Venezuela – Kolumbia

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között Katarban kerülhet sor. A csoportkör sorsolását április elsején, pénteken tartják Dohában.

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!