Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eriksen góllal tért vissza a Parken Stadionba – videóval

Dánia 3-0-ra legyőzte Szerbiát a keddi felkészülési mérkőzésén, miközben a csapat harmadik gólját a nagy visszatérő maga szerezte…

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

A dán válogatott színeiben a tavaly nyári Európa-bajnokságon újraélesztett Christian Eriksen 290 nap elteltével először léphetett pályára újra hazai környezetben, éppen abban a stadionban, ahol múlt nyáron hajszálon múlott az élete. A csapatkapitányi karszalagot is megkapó középpályás csapata harmadik gólját szerezte Szerbia 3-0-s legyőzése alkalmával a koppenhágai Parken Stadionban.

Mint ismeretes, a 30 éves irányító a múlt nyári Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország mérkőzés közben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Eriksen hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott. Az olaszországi hatósági szabályok értelmében szívműtétje után nem volt lehetősége tovább játszania addigi klubjában, így elhagyta az Inter csapatát, és a közelmúltban az angol első osztályú Brentford csapatához igazolt, melyben azóta három PL-mérkőzésen lépett pályára.

Eriksen a válogatottbeli visszatérése óta mindkét pályára lépésén eredményes tudott lenni, miután néhány nappal ezelőtt Hollandia ellen volt eredményes két perccel a becserélését követően.