Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: a csapatkapitány szerint Kessiének alkalmazkodnia kell

Szinte biztosra vehető, hogy a nyáron elhagyja az AC Milan csapatát a lejáró szerződésű Franck Kessié, és csatlakozik az FC Barcelona keretéhez. Az elefántcsontparti fontos eleme lehet új klubja középpályájának is.

(Photo by Mark Leech/Offside/Offside via Getty Images)

A 25 esztendős Kessié leigazolása akár több pihenőidőt is adhat a klub ikonikus csapatkapitányának, Sergio Busquets-nek is. A veterán védekező középpályás akár az utódaként is tekinthet az afrikai légiósra. Egyelőre nem biztos a Milan sztárjának érkezése, ám a spanyolországi sajtó mégis kész tényként foglalkozik ezzel.

A katalán nemzeti rádió a minap interjúvolta meg Busquets-et, aki saját elmondása szerint pozitívan áll a várható transzferhez:

„Fizikálisan erős játékos, és ha el is veszíti a labdát, akkor is tudja, hogy miként kell változtatnia a játékon. Abban biztos vagyok, hogy egy olyan erősítés lehetne, aki jót tenne nekünk: Kessié segíteni fog nekünk, alkalmazkodnia kell Xavi játékához, de az edzőnk szerint rendben van ez az átigazolás. Boldog vagyok, hogy a Barcelona újjáépül, és hogy a játékosok hozzánk akarnak jönni.”

– utalhatott a világ-, és Európa-bajnok szűrő olyan „várólistás” futballisták érkezésére is, mint Andreas Christiansen, vagy Erling Braut Haaland.