Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem bírt egymással az RB Leipzig és az Atalanta – videóval

Az RB Leipzig, miután a Szpartak Moszkva kizárása után játék nélkül jutott a negyeddöntőbe, az Atalantával találkozott. Nem kezdték jól a mérkőzést a németek, és az olasz csapat vezetést is szerzett, ám végül összejött az egyenlítés, ha már a győzelem nem. A csapatok így egyenlő esélyekkel várják majd a visszavágót.

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

Az Atalanta nagyon erősen letámadott az elején, amivel a Leipzig nem nagyon tudott mit kezdeni. A németek támadásai főleg Nkunkura jöttek ki, de a francia középpályás nem tudta legyűrni az olasz védőket. Végül a 17. percben az Atalanta szerezte meg a vezetést, amikor Zappacosta passzát követően Muriel három csel után jobbal a bal felső sarokba lőtt védhetetlenül. A 20. percben Muriel ismét próbálkozott, most viszont Gulácsi vetődve védett. Azért a Lipcse is veszélyeztetett, amikor André Silva találta el a jobb kapufát, majd egy kicsit jobban is játszottak, de nagy helyzet nem következett tőlük. Nem úgy az Atalantánál, mivel a 45. percben Pasalic lőtt a kapufára, és ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőben feljavult a Lipcse, és már az 56. percben büntetőt kapott a Leipzig, miután Nkunku lábát elhúzta Demiral a tizenhatoson belül. André Silva állt oda a labda mögé, és bár a portugál a bal sarkot célozta meg, de Musso védett, a kipattanót pedig Orbáné, aki a jobb felsőbe fejelt volna, de a kapus ezt is kiütötte. Egy perccel később azonban már összejött az egyenlítés a Lipcsének: Angelino adta be a labdát, amit Orbán a kapuba is lőne, de Zappacosta megelőzte a magyar védőt, és bár először úgy tűnt, hogy Orbánnak így is sikerült ellőnie a kapuba a labdát, az ismétlésekből kiderült, hogy öngól volt. Ezt nem akarta annyiban hagyni az Atalanta, és több támadást is vezettek kisebb helyzetekkel. A 65. percben Gvardiolt cselezte ki Koopmeiners, és a bal oldali kapufa tövére lőtt, a labda pedig Gulácsi fejéről pattant szögletre. A 82. percben aztán a csereként beálló Szoboszlai szerzett majdnem vezetést, amikor Angelino beadását négy méterről a lécre fejelte. A végére azonban a németek húztak bele, és több helyzetet is kialakítottak, viszont a győztes gólt már nem tudták megszerezni.

RB Leipzig – Atalanta 1-1 (0-1)
Helyszín: Red Bull Arena (Lipcse) Vezette: Michael Oliver (angol)
Gólszerzők: Zappacosta (58. – öngól) ill. Muriel (17.)
Sárga lap: Halstenberg (85.) ill. Palomino (3.)
Kiállítás. – ill. –

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orbán, Gvardiol (Halstenberg, 73.) – Henrichs (Mukiele, 87.), Laimer, Kampl, Angelino, Dani Olmo (Szoboszlai, 73.) – André Silva (Forsberg, 61.), Nkunku (Novoa, 87.). Vezetőedző: Domenico Tedesco

Atalanta: Musso – De Roon, Demiral, Palomino – Hateboer, Koopmeiners, Freuler (Mirancsuk, 67.), Zappacosta (Pezzella, 89.) – Pessina (Scalvini, 61.), Pasalic (Boga, 62.), Muriel (Zapata, 62.).Vezetőedző: Gian Piero Gasperini