Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin középpályást szemelt ki az Atlético – sajtóhír

Nabil Fekir lehetséges megszerzése mellett a spanyol sajtó szerint újabb játékost nézett ki magának a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid gárdája a Real Betisből…

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

Az Estadio Deportivo értesülései szerint az Atlético Madrid együttese komolyan fontolóra vette, hogy a nyári átigazolási időszakban megszerezze az argentin védekező középpályás, Guido Rodríguez játékjogát a Real Betis csapatától.

A 27 éves egykori River Plate-nevelésű középpályás ugyan még csak két éve játszik Európában, máris egyre nagyobb érdeklődés övezi szereplését. Rodríguez nevelőcsapata után a mexikói Tijuana (2016-2017) és a Club América (2017-2020) együtteseiben szerepelt, számos egyéni elismerése mellett két bajnoki címet nyert, és a 2018-2019-es idényben a Liga MX legértékesebb játékosának választották.

A középpályás játékjogára a sevillai zöld-fehérek mindössze 3 millió euró ellenében csaptak le 2020 januárjában, azóta pedig az akkori évad második felében 14, a 2020-2021-es szezonban pedig 35 bajnokin számoltak vele. Az idei szezonban végképp a Betis alapembere lett, és 40 tétmérkőzésen szerepelt már.

Rodríguez az Albiceleste mezét 2017 óta 23 alkalommal viselte, állandó szereplője Lionel Scaloni válogatottjának.