Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: négyen maradtak hibátlanok – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában a csoportkör második fordulójának mérkőzéseit. Az első számú dél-amerikai nemzetközi klubtorna első fordulója után a második körben is szép számmal akadtak említésre méltó események…

 

A Libertadores-kupa múlt héten elrajtolt, új kiírásának legnagyobb esélyesei közé sorolt három brazil csapat közül kettő újabb győzelmet aratott. A harmadik viszont váratlanul pontot vesztett, miközben a két legnagyobb nevű argentin klub egyaránt sikert ért el.

Az előző két idény végső győztese, a Palmeiras a második meccsén sem kegyelmezett szerény képességű ellenfelének. Sőt, a Verdão 8-1-re (!) ütötte ki a bolíviai bajnok Independiente Petrolerót úgy, hogy az elején még a vendégek vezettek, és a szünetben is 1-1 volt az állás. A második félidőben lőtt hét (!) találatuk közül az első fordulóban duplázó Rafael Navarro négyet vállalt magára, míg Raphael Veiga kétszer tudott eredményes lenni. Hozzájuk hasonlóan a tavalyi döntős Flamengo is behúzta a második három pontját, miután Gabigolék Éverton Ribeiro duplájával 3-1-es papírforma diadalt arattak a Talleres Córdoba felett.

Ezzel szemben a brazil országos bajnok Atlético Mineirót a saját városi ellenlábasa tréfálta meg, Felipe Azevedo bombagólja után csak az egyenlítésre futotta erejükből a hajrában, az 1-1-es döntetlen után Hulkék két meccsről négypontosak. Csoportjukban az Independiente del Valle ugyancsak négy ponttal bír, azt követően, hogy kétgólos hátrányból emberelőnyből egyenlített a Deportes Tolima ellen.

A Libertadores-kupát 2018-ban megnyerő, majd 2019-ben döntőt játszó regnáló argentin bajnok River Plate együttese a második mérkőzését is behúzta, ugyanis Marcelo Gallardo legénysége 2-0-ra múlta felül a brazil Fortalezát. A csoport másik meccsén a chilei Colo-Colo szintén újabb meccset nyert, így a “milliomosok” mellett ők is hat-hat ponttal állnak a kvartettben, szemben a két nullapontossal.

A másik argentin nagyágyú, a Boca Juniors javította nyitófordulós botlását, és Darío Benedetto góljaival 2-0-ra legyőzte a bolíviai Always Ready együttesét, miután hosszú időn át emberelőnyben játszott egy durva szabálytalanságot követő piros lap jóvoltából. A csoport másik favoritja, a Corinthians egy öngóllal múlta felül a Deportivo Calit, így mind a négy csapat hárompontos az E jelű kvartettben.

A C csoportban két döntetlen után az Estudiantes La Plata és a Red Bull Bragantino áll az élen négy-négy ponttal, miközben a G kvartettben is egyre érdekesebben alakul a küzdelem, melyből jelenleg a Cerro Porteño és a Peñarol áll továbbjutásra hazai győzelme révén. Az Universidad Católica hazai győzelme alkalmával Marcelino Núñez hatalmas kapásgólt lőtt a Sporting Cristal ellen.

A csoport:

Palmeiras (brazil) – Independiente Petrolero (bolíviai) 8-1
Emelec (ecuadori) – Deportivo Táchira (venezuelai) 1-1

B csoport:

Athletico Paranaense (brazil) – The Strongest (bolíviai) 1-0
Libertad (paraguayi) – Caracas (venezuelai) 2-1

C csoport:

Nacional (uruguayi) – Estudiantes La Plata (argentin) 0-0
Vélez Sarsfield (argentin) – Red Bull Bragantino (brazil) 2-2

D csoport:

Atlético Mineiro (brazil) – América Mineiro (brazil) 1-1
Independiente del Valle (ecuadori) – Deportes Tolima (kolumbiai) 2-2

E csoport:

Corinthians (brazil) – Deportivo Cali (kolumbiai) 1-0
Boca Juniors (argentin) – Always Ready (bolíviai) 2-0

F csoport:

Colo-Colo (chilei) – Alianza Lima (perui) 2-1
River Plate (argentin) – Fortaleza (brazil) 2-0

G csoport:

Cerro Porteño (paraguayi) – Colón (argentin) 3-1
Peñarol (uruguayi) – Olimpia Asunción (paraguayi) 2-1

H csoport:

Universidad Católica (chilei) – Sporting Cristal (perui) 2-1
Flamengo (brazil) – Talleres Córdoba (argentin) 3-1

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!