Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették Kolumbia szövetségi kapitányát – HIVATALOS

A világbajnokságról lemaradó kolumbiai válogatott éléről a várakozásoknak megfelelően menesztették az eddigi szövetségi kapitányt…

(Photo by Gabriel Aponte/Getty Images)

A kolumbiai labdarúgó-szövetség a hétfői napon közölte, hogy a továbbiakban nem Reinaldo Rueda lesz a válogatott szövetségi kapitánya, mivel a “Los Cafeteros” csak a hatodik helyen végzett a legutóbb dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban, így nem tudta kvalifikálni magát a katari vb-re.

A 65 esztendős szakember irányításával a nemzeti csapat 2021 januárjától 22 mérkőzésből hetet nyert meg. Kolumbia bronzérmes lett a 2021-ben Brazíliában megrendezett Copa Américán, stabil, de sokszor eredménytelen játékuk révén viszont lemaradtak a következő világbajnokságról. Rueda ezt megelőzően három mérkőzés erejéig már 2002-ben vezette az első csapatot, majd 2004 és 2006 között volt a válogatott kapitánya, akkor közel három év alatt 43 mérkőzésen ülhetett le kispadra.

Edzői karrierje során több ízben volt az U20-as kolumbiai válogatott trénere, továbbá Honduras, Ecuador és Chile szövetségi kapitányaként is szerepet vállalt, de irányította például a brazil Flamengo csapatát és több klubot hazájában. Legnagyobb sikereit kétségkívül az Atlético Nacional együttesével érte el, mellyel két kolumbiai bajnoki cím mellett 2016-ban a Libertadores-kupát, egy évvel később pedig a dél-amerikai szuperkupának számító Recopát hódították el.