Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: ismét döntős a Leipzig!

A Leipzig lesz az ellenfele a Freiburgnak, a Német Kupa döntőjében. A lipcseiek sorozatban másodjára döntőzhetnek, az elmúlt négy évben ez lesz a harmadik döntőjük. 

(Photo by Nico Paetzel/vi/DeFodi Images via Getty Images)

Óvatosan kezdtek a csapatok, nem sok helyzetet hozott az első félidő. A lipcsei csapat birtokolta többet a labdát, azonban a hazaiak játékába rendszeresen hiba csúszott, nem egyszer Szoboszlai Dominik hibázott.
A 25. percben egy gyors támadás végén megszerezte a vezetést az Union Berlin, Becker góljával. Az első játékrészben, már nem tudott megújulni a Leipzig, így a félidőben hátrányban vonultak be az öltözőbe Gulácsiék.

A második félidőben sem változott a játékképe, nem került közelebb az egyenlítéshez a Leipzig, sőt az Union Berlin többször is közel állt a második gólhoz. A Becker-Awoniyi csatárpáros több veszélyes kontrát is végig vitt, de gólt nem sikerült szerezniük.
Azonban hatvan perc elteltével óriási fordulat állt be a mérkőzésen, büntetőt kapott a Leipzig, amit André Silva értékesített.
A gól után rövid időre lendületbe került a Leipzig, de ez nem sokáig tartott. A hajrában a berliniek előtt ismét több lehetőség is adódott, de nem tudtak vele élni. Amikor már mindenki a hosszabbításra készült, a Leipzig Forsberg góljával megszerezte a vezetést, amit a mérkőzés végéig meg is tartott, így a lipcseiek jutottak be a Német Kupa döntőjébe.

RB Leipzig – Union Berlin 2-1 (0-1)
Helyszín: Lipcse, Red Bull Aréna Vezette: F. Brych
Gólszerzők: Silva (61.- büntetőből), Forsberg (90.+3) ill. Becker (25.)