Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: a második félidőben intézte el a Liverpool az Evertont – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 34. fordulójában játszották a liverpooli derbit. Az első játékrészben nagyon nem bírtak egymással a felek, de a második félidőre megtört a jég, és a Liverpool végül könnyedén győzte le az Evertont.

 (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Igen eseménytelen első félidőt játszott a Liverpool és az Everton, bár a játék képét tekintve a hazaiak hatalmas fölényben futballoztak, csak a helyzetek nem jöttek. Kapuralövések se voltak, általában a védők blokkoltak vagy szereltek. A meccs első említésre méltó lövése a 31. percben érkezett, ám Jota próbálkozása a kapu bal oldala mellé ment, majd három perccel később így tett Doucoure is. A 44. percben még Szalah lőtt a kapu közvetlen közelében a léc fölé. A hosszabbításban, az 50. percben még Andy Robertson tekerte be a labdát a kapu előterébe, de Pickford fogta.

A második félidő már több esemény tartogatott. Az 54. percben Matip esett el a tizenhatoson belül, és vissza is nézték az esetet a VAR-szobában, de végül nem ítéltek tizenegyest. Az 59. percben Iwobi érkezett jól egy szabadrúgásra, de fejese a kapu jobb oldala mellé ment. A 62. percben végül a Liverpool szerezte meg a vezetést: Szalah adta be egy szép összejáték után a labdát, amit Andy Robertson fejelt a hálóba. A 65. percben Luis Diaz cselezte át magát két védőn és lőtt is, de Pickford hatalmasat védett. A 66. percben már Szalah ugrott a legmagasabbra egy beadásra, ám a fejes egy hajszállal a léc fölé ment. A 72. percben ráijesztett a hazaiakra az Everton, amikor Gray távoli lövése ment kicsivel a bal kapufa mellé. A 84. percben azonban már Thiago lövését kellett védeni bravúrral Pickfordnak, míg a 85. percben a második gólját is meglőtte a Pool: Luis Diaz passza után Origi fejelt pontosan a hálóba, amivel végül le is zárta a mérőzést.

Liverpool – Everton 2-0 (0-0)
Helyszín: Anfield (Liverpool) Vezette: Stuart Atwell
Gólszerzők: Robertson (62.), Origi (85.) ill. –
Sárga lap: Mané (45+2.), Alexander-Arnold (58.) ill. Gordon (25.), Doucoure (45.), Allan (66.), Alli (89.), Richarlison (90+1.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alissonn, Robertson, van Dijk, Matip, Alexander-Arnold, Thiago, Fabinho, Keita (Origi, 60.), Diogo Jota (Henderson, 82.), Szalah, Mané (Luis Diaz, 60.). Menedzser: Jürgen Klopp

Everton: Pickford, Coleman, Holgate, Keane, Mykolenko, Doucoure, Allan (Alli, 73.), Iwobi, Gray (Rondon, 77.), Gordon, Richarlison. Menedzser: Frank Lampard

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Arsenal 3–1 Manchester United
Norwich City 0–3 Newcastle United
Manchester City 5–1 Watford
Leicester City 0–0 Aston Villa
Brentford 0–0 Tottenham Hotspur

Vasárnap
Brighton 2–2 Southampton
Burnley 1–0 Wolverhampton
Chelsea 1-0 West Ham
Liverpool 2–0 Everton

Hétfő
21:00 Crystal Palace – Leeds United

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: