Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Honfitársa hívja csapatához Haalandot

A Borussia Dortmund elvágyódó klasszisa a korábbi hírek szerint a Manchester City csapatához tart, de barátja próbálja meggyőzni őt, hogy másként döntsön…

(Photo by Ian Martinez/DeFodi Images via Getty Images)

A Borussia Dortmund együttesétől a nyáron minden bizonnyal távozó Erling Haaland a korábbi híresztelések szerint a Manchester City ajánlatát készül elfogadni, azonban válogatottbeli csapattársa és jó barátja, Martin Ödegaard a sajtón keresztül üzent neki, hogy csatlakozzon inkább hozzá az Arsenal együttesénél:

“Meglátjuk, hogyan dönt majd. Én sem tudom még, mit szeretne, de ha Angliába jön, akkor mindenképp az Arsenalhoz kellene szerződnie.”

A gólgyárost még két évig köti szerződés a Dortmundhoz, de a fokozott érdeklődés miatt jó eséllyel már idén nyáron klubváltásra adhatja a fejét, főleg hogy az utóbbi időben ő maga is többször utalt az átigazolására. Haaland bő két év alatt minden sorozatot figyelembe véve 86 meccsen 82-szer volt eredményes a BVB színeiben.

A 21 éves csatár az idei szezonban többször is sérüléssel bajlódott, de így is 25 gólt szerzett klubjában 27 találkozó leforgása alatt, jelenleg is éppen egy sérülés után van, és aktuális formája nem idézi a legszebb napjait. Bizonyára teljesítményére már a klubváltása körüli, jó ideje húzódó hercehurca is egyre inkább rányomja a bélyegét.