Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: megvan a két automatikus feljutó

A szombati napon rendezték az angol harmadosztály (League One) utolsó fordulójának mérkőzéseit, így az is eldőlt, hogy a Barnsley és a Derby County másodosztályból való kiesése után mely csapatok jutnak fel automatikusan a második vonalba…

Az angol harmadosztály (League One) bajnokaként a Wigan Athletic, míg második helyezettként a Rotherham United jutott fel a Championship 2022-2023-as mezőnyébe.

A 2005 és 2013 között még az élvonalban szereplő kék-fehérek két évvel ezelőtt estek ki a másodosztályból, tavaly pedig csak épphogy úszták meg a kiesést a harmadosztályban, a 24 csapatos mezőny huszadik helyén végezték. Ezzel szemben az aktuális idényben végig kiegyensúlyozottan teljesítve harcolták ki a másodosztályú feljutás jogát. A 46 forduló alatt 27 mérkőzést nyertek meg 11 döntetlen és nyolc vereség mellett.

Eközben a második helyezett Rotherham gárdája tovább folytatja az ingázást a második és a harmadik vonal között, melyet a 2017-es Championship-kieséssel kezdett meg. Azóta rendre a két osztály között mozognak évről évre. Tavaly a Championship mezőnyében a 23. helyen zárva estek ki, egy év után azonban ismét kiharcolták a feljutást és ősszel újból a második vonal tagjai lehetnek.

A harmadik feljutó a rájátszás győztese lesz, melynek elődöntőjében Milton Keynes-Wycombe és Sheffield Wednesday-Sunderland összecsapásokra kerülhet sor.

A bajnokság végeredménye

(Tabella: eredmények.com)