Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: kiesőjelölttel döntetlenezett a Bayern München – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 33. fordulójában a már bajnok Bayern München a VfB Stuttgartot fogadta. A vendégcsapat először meglepte a bajorokat, ám az öröm nem tartott sokáig, mivel Nagelsmann csapata megfordította az eredményt. Ezt azonban nem tudta megtartani, sőt, a Stuttgart a győzelemhez is közel járt, ám végül egy döntetlennel kellett beérniük.

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)

Meglepetésre a Stuttgart szerzett vezetést a Bayern München ellen a 8. percben, amikor Tiago Tomas csapott le a labdára a tizenhatoson és azonnal, kapásból lőtt a léc alá. A bajor klub viszont hatalmas fölényben játszott. Müller először a felső lécet találta el a 12. percben, majd kicsivel később Goretzka lőtte centikkel a kapu fölé a kipattanót. A dominancia végül a 35. percben érett be, amikor Mavropanos szerencsétlen mozdulata után kiegyenlített a Bayern. A hatalmas labdabirtoklás mellett a vezetést is összejött a hazaiaknak a 44. percben, amikor Upamecano labdája után Müller lőtt közelről a jobb alsó sarokba.

A második félidőben is jó volt a Bayern, ám a Stuttgart is feljött. Az 51. percben még Müller lőtt kapufát egy szabadrúgásból, ám az 52. percben kiegyenlített a vendégcsapat: Sosa beadására Kalajdzic érkezett, aki a kapu jobb oldalába bólintotta a labdát. Két perccel később Kalajdzic ismét veszélyeztetett, ám a jobb alsó sarokba tartó lövést Neuer bravúrral védte. A 76. percben Lewandowski előtt volt ott az esély, ám lövését fogta a kapus. Mindkét oldalon voltak még helyzetek, és a Stuttgart meg is nyerhette volna a mérkőzést, ha pontosabbak a kapu előtt. A 96. percben még egy azonnali piros lappal kiállítottak Comant, így a Bayern tíz emberrel fejezte be a döntetlenre végződő mérkőzést.

Bayern München – VfB Stuttgart 2-2 (2-1)
Gólszerzők: Mavropanos (35. – öngól), Müller (44.) ill. Tomas (8.), Kalajdzic (52.)
Sárga lap: Nianzou (6.), Davies (90+1.) ill. Karazor (39.), Coulibaly (74.)
Kiállítás: Coman (90+6.) ill. –

A forduló további eredményei és programja:

Péntek:
Bochum – Bielefeld 2-1

Szombat:
Freiburg – Union Berlin 1-4
Fürth – Dortmund 1-3
Hoffenheim – Leverkusen 2-4
Köln – Wolfsburg 0-1
Hertha – Mainz 1-2

Vasárnap:
Frankfurt – Mönchengladbach 1-1
Bayern München – Stuttgart 2-2
19:30 RB Leipzig – Augsburg (Tv: Arena 4)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: