Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rangnick: “Ez borzalmas teljesítmény és megalázó vereség volt”

Ahogy arról beszámoltunk, a Mancheser United csúfos vereségbe futott bele a Brighton & Hove Albion csapata ellen az utolsó előtti bajnoki mérkőzésén. A csapat hamarosan leköszönő menedzsere, Ralf Rangnick nehezen tudott értékelni a találkozó után.  

 (Photo by Manchester United/Manchester United via Getty Images)

Ralf Rangnickborzalmas teljesítménynek és megalázó vereségnek” írta le a Manchester United Brighton elleni 4-0-ra végződő találkozóját.

Graham Potter csapata játszi könnyedséggel futott keresztül a Uniteden, és mindössze 11 percre volt szüksége, hogy megszerezze a vezetést Moises Caicedo első találatával, amit a második félidőben még három góllal pótolt ki.

A 4-0-ás vereséggel ténnyé vált, hogy a 2021/22-es szezon volt az MU eddigi legrosszabbja, amióta Premier League-nek hívják a sorozatot. Rangnick ezt követően próbált értékelni.

“Borzalmas teljesítmény volt. Az első perctől az utolsóig egyszerűen nem voltunk elég jók. Csak bocsánatot tudunk kérni emiatt a borzalmas teljesítmény és megalázó vereség miatt”

– nyilatkozta a hamarosan leköszönő menedzser a találkozó után.

“A Brentford elleni győzelem alkalmával teljesen más játékot mutattunk. Ezen a meccsen viszont egyszer sem voltunk olyan helyzetben, hogy megállíthattuk volna őket abban, hogy átjátsszák a sorainkat. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy tömör alakzatban játszanak, de ez nem jött össze. Nem hiszem, hogy figyelmen kívül hagyták volna a megbeszélteket, egyszerűen csak nem tudták megállítani a hazaiak játékosait. Túl sok helyet hagytunk nekik és ha ezt megteszed egy olyan taktikailag egységes csapat ellen, mint a Brighton, azt meg fogják büntetni.”

A Manchester United középpályása, Bruno Fernandes is nyilatkozott a lefújás után:

“Amit ma összehoztunk, beleértve magamat is, egyszerűen nem volt elég jó a Manchester United mezéhez és ezt el kell fogadnom.”

Az MU csak 11 mérkőzést nyert meg a 27-ből Rangnick irányítása alatt, ebből pedig 7 alkalommal ki is kaptak. A legutóbb megszerezhető 21 pontból mindösszesen csak 7-et szereztek.

Az utolsó mérkőzésük idegenben a Crystal Palace ellen lesz két hét múlva, de az már eldőlt, hogy a Manchester United a 7. helyen fejezi be az idei Premier League-szezont.