Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benfica is beállt a sorba az argentin klasszistehetségért – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint folyamatosan fokozódik az európai topcsapatok érdeklődése az argentin River Plate csapatának legújabb tündöklő tehetsége iránt…

A portugál Record beszámolói szerint megannyi érdeklődő mellett a Benfica csapata is megkísérli a River Plate tehetséges játékosa, Enzo Fernández megszerzését a nyári átigazolási időszakban. Az argentin lapok úgy tudják, hogy a labdarúgó jelenlegi kivásárlási ára 20 millió euró lenne.

A korábbi híresztelések értelmében a a Real Madrid, a Manchester United, a Barcelona és a Manchester City megfigyelői egyaránt hónapok óta figyelik a tehetség fejlődését.

A River 21 éves saját nevelésű középpályása hatalmas munkabírásával és sokoldalú játékával fiatal kora ellenére állandó helyet követelt magának Marcelo Gallardo bajnokcsapatában. Fernández 2020-ban kölcsönben a Copa Sudamericana-győztes Defensa y Justicia együttesében szerepelt, majd tavalyi visszatérése óta kirobbanthatatlan a River kezdőjéből. A bajnoki címmel záruló, Liga Profesional 2021-es kiírásában 20 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt két találat és három előkészítést szorgoskodott össze.

Fernández az aktuálisan futó kiírásban (Copa de la Liga Profesional, 2022) csapata 14 mérkőzéséből 12 alkalommal kezdőként lépett pályára, mindegyik mérkőzésen szerepelt, közben pedig hat találattal és öt előkészítéssel vétette észre magát. A Libertadores-kupában ugyancsak mind a négy meccsen szerepet kapott, két gólt szerzett.