Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jóváhagyták a 2024-es Eb programját

Az UEFA végrehajtó bizottsága a keddi ülésén elfogadta a 2024-es Európa-bajnokság tervezett menetrendjét…

(Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images for DFB)

Miután az UEFA véglegesítette a 2024-es németországi Európa-bajnokság programját, kiderült, hogy a kontinensbajnokság nyitó mérkőzését június 14-én Münchenben rendezik meg, míg a döntő július 14-én Berlinben, az Olimpiai Stadionban lesz.

Az Eb-rendezés kulcsszempontjaként megjelölt fenntarthatóság jegyében a helyszíneket három földrajzi csoportba sorolták: lesz Északi-Északkeleti zóna (Berlin, Hamburg, Lipcse), Nyugati zóna (Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Köln) és Déli zóna (München, Stuttgart és ide is besorolták Frankfurtot). Az alapelv az, hogy egy csoport mérkőzései legfeljebb két zóna városai között oszoljanak meg, azaz a csapatoknak és a szurkolóknak a lehető legkisebb távolságot kelljen megtenniük, és azt lehetőleg vonaton, buszon.

A selejtező sorsolását 2022. október 9-én Frankfurtban tartják, a selejtezőket 2023 márciusa és novembere között játsszák le, a 2022–2023-as Nemzetek Ligájával kombinált pótselejtező (playoff) 2024 márciusában lesz. A torna csoportbeosztását 2023 decemberében készítik el.