Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feljutott a Sunderland az angol másodosztályba – videóval

A szombat délutáni órákban rendezték meg az angol harmadosztály (League One) rájátszásának döntőjét a Sunderland és a Wycombe Wanderers részvételével a Wembley-ben…

(Photo by Eddie Keogh/Getty Images)

A Sunderland csapata magabiztosan, 2-0-ra nyerte az angol harmadosztály (League One) rájátszásának döntőjét a Wycombe Wanderers ellen, miután a találkozó elején és a végén is eredményesek voltak. A vezetőgólt Eliot Embleton szerezte az összecsapás első negyedóráján belül, míg a hajrában a skót Ross Stewart átlövése döntött el minden kérdést.

Az egykori hatszoros angol bajnok és kétszeres FA-kupa-győztes “fekete macskák” 2018 óta szerepeltek a harmadosztályban, és hiába voltak ott évek óta a közvetlen élmezőnyben, és vettek részt többször a rájátszásban, a feljutást egészen mostanáig nem tudták kiharcolni. A Sunderland 2007 és 2017 között még a Premier League-ben szerepelt, majd egymás után két szezonban is kiesve csúszott vissza a League One mezőnyébe, ahonnan most végre újra elmozdulhatott.

Mint ismeretes, az angol harmadosztályból korábban a Wigan és a Rotherham United jutott fel a másodosztályba, ahonnan a Barnsley, a Derby County és a Peterborough United együttese csúszott vissza a harmadik vonalba.

Sunderland – Wycombe Wanderers 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Embleton (12.), R. Stewart (79.), ill.