Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie B Playoff: a Pisa jutott elsőként a döntőbe – videóval

Az első forduló mérkőzéseinek lebonyolítása után már az elődöntők zajlanak az olasz másodosztály (Serie B) rájátszásában, ahol ezen a hétvégén rendezik a visszavágókat, és kialakul a feljutásért zajló döntő párosítása…

 

A három fordulóból álló Playoff küzdelmeibe a harmadik és a negyedik helyezett az elődöntőben kapcsolódott be be. Az egyes párharcokban a bajnokságban jobb helyen záró csapat játszhatja a visszavágót hazai környezetben, és annak az összetett döntetlen is elég a továbbjutáshoz. Az első mérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedő Pisa csapatának így bármilyen különbségű győzelem elegendő volt a továbbjutáshoz a Benevento ellen, amely a vereség elkerülésének reményében utazott Toszkánába.

A Nerazzurri semmit nem bízott a véletlenre, és a hatalmas igyekezettel kezdte a mérkőzést, melynek eredményeként egy gyors ellentámadás végén már az első tíz perc után magához ragadta az előnyt. Puscas baloldali elfutását követően a kapu előterében érkező Ahmad Benali továbbította a hálóba a játékszert, miután lövése a menteni igyekvő hátvéden irányt változtatva mattolta végképp Paleari kapust. Nem sokkal később a hazaiak újabb gólt szereztek, ám a videofelvételek megtekintése után a játékvezető végül les miatt érvénytelenítette Puscas találatát. A hazaiak 1-0-s előnnyel vonulhattak a szünetre. A folytatásban a Benevento támadott többet, de értékelhető lehetőségből keveset tudtak felmutatni, a Pisa védelme pedig szokásához híven, tökéletesen végezte az elhárítást. Az egygólos siker pedig Nagy Ádám csapatának továbbjutását jelentette. A magyar válogatott középpályása újabb mérkőzést játszott végig.

Serie B Playoff, elődöntő, visszavágó:
Pisa – Benevento 1-0 (1-0)

Gólszerző: Benali (11.), ill. –

 

Serie B Playoff, az első forduló eredményei:

Ascoli – Benevento 0-1
Brescia – Perugia 3-2 – hosszabbítás után

Serie B Playoff, az elődöntők menetrendje:

Első mérkőzések:
Benevento – Pisa 1-0
Brescia – Monza 1-2

Visszavágók:
Pisa – Benevento 1-0
Monza – Brescia vasárnap, 21:00

A döntő mérkőzéseire a jövő hét folyamán, május 26-án és 29-én kerülhet sor.