Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: gálával zárt a Kecskemét, nem történt változás az alsóházban – KÖRKÉP

A magyar másodosztályú bajnokság (Merkantil Bank Liga) 2021-2022-es kiírásában az utolsó, 38. forduló valamennyi mérkőzését vasárnapi napon bonyolították le…

 

A bajnokként feljutó Vasas háromgólos hátrányból mentette 3-3-as döntetlenre a nyolcadik helyen végző Soroksár elleni idényzárót. A második helyezett Kecskemét igazi örömfocival búcsúzott a hazai közönségtől, ugyanis a mesternégyest jegyző Lukács Dániel vezetésével 7-2-re ütötték ki a Szentlőrincet. A KTE gólgyárosa negyedszáz találatával a másodosztály gólkirálya lett. A feljutásról lemaradó Diósgyőri VTK szépen zárta az idényt, ugyanis a hosszabbításban szerzett győztes találat jóvoltából 2-1 arányban felülmúlta a mezőny második felében végző Budafokot. A rapszodikus idényt letudó Szeged ugyancsak pozitív kicsengéssel zárta az évet, a negyedik helyezett 4-1-re győzött a Nyíregyháza pályaválasztásában megrendezett találkozón. Az ötödik helyezett Siófok döntetlennel fejezte be a szezont, a Haladás idegenben sikerével tartotta meg a hatodik helyet az utolsó öt meccsét kivétel nélkül megnyerő Győri ETO előtt. A középmezőnyben a Pécsi MFC és a Tiszakécske egymással játszott 1-1-es döntetlent, míg a Csákvár legyőzte az Ajka csapatát, ezzel simán bennmaradt. A kiesés elleni harcban érintett további csapatok közül a Békéscsaba 2-1-re nyert a III. Kerület ellen, így a viharsarkiak megmenekültek, az óbudai gárdát a szezonhajrában kinevezett Pintér Attila sem tudta megmenteni a kieséstől. A másik két kieső a döntetlent játszó Budaörs és a hazai vereséggel búcsúzó Szolnok lett.

Mint ismeretes, az első osztályból a Gyirmót és az MTK Budapest csapata esett ki a Merkantil Bank Ligába. Eközben az NB III mezőnyéből a Kazincbarcika, a Kozármisleny és a Mosonmagyaróvár csatlakozik a másodosztály következő idényéhez.

A 38. forduló eredményei:

Vasas – Soroksár 3-3
Békéscsaba – III. Kerületi TVE 2-1
BFC Siófok – Budaörs 1-1
Csákvár – Ajka  1-0
Diósgyőri VTK – Budafok 2-1
Győri ETO – Dorog 4-0
Kecskeméti TE – Szentlőrinc 7-2
Nyíregyháza – Szeged 1-4
Pécsi MFC – Tiszakécske 1-1
Szolnok – Haladás 1-2

A bajnokság végeredménye

Standings provided by SofaScore LiveScore