Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: a kispadra szorult kapusért egy portugál topklub érdeklődik

Már korábban is előfordult, hogy Premier League együttesek levitézlett játékosait igazolta le a portugál labdarúgó-bajnokság rekord-győztesének számító Benfica. A lisszaboni egylet most éppen az Arsenal kegyvesztett hálóőrét, Bernd Lenot szerezné meg.

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A 30 éves Leno a mostani idényre kiszorult az Arsenal kezdőcsapatából, ugyanis az elmúlt nyáron vásárolt Aaron Ramsdale kiszorította őt onnan. Az angol portás pedig még a németnél is jobb produkcióval járult hozzá a végül a Premier League ötödik helyén végző londoniak részsikereihez. Leno azonban nem távozhat egyelőre az Arsenaltól, lévén még a következő idény végéig érvényes az a szerződése a klubbal.

Leno tudása megkérdőjelezhetetlen, amit jól mutat, hogy nyolc idei tétmeccséből hármat is kapott gól nélkül húzott le. Talán ez az, ami a mentőövet jelentheti számára a Benfica részéről. Arról egyelőre nincs információ, hogy a rutinos kapust mennyiért venné meg a pirosmezes együttes, de a Tuttomercatoweb tényként ír a portugálok érdeklődéséről.

A Benfica jelenlegi elsőszámú kapuvédője Odysseas Vlachodymos. A 28 éves görög légiósért állítólag meglehetősen nagy az érdeklődés.