Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal portugált igazolt a Liverpool – HIVATALOS

Az angol bajnoki címről egy hajszállal lemaradó Liverpool csapata a hétfői napon máris bejelentette a régóta kiszemelt játékos leigazolását…

(Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

A Liverpool együttese megerősítette, hogy július elsejétől szóló szerződést kötött az angol másodosztály megnyerésével feljutó Fulham 19 éves portugál kiválóságával, Fábio Carvalhóval.

A szélsőként és támadó középpályásként is bevethető tehetség leigazolását a “vörösök” már a múlt januári átigazolási időszakban tervezték, és be is jelentették, ám később kiderült, hogy a transzfert a megadott határi idő után regisztrálták be, így nem engedélyezték számukra. Még egyszer nem követték el ezt a blamát az Anfield Roadon, és jóval az átigazolási piac megnyitása előtt aláíratták kiszemeltjüket.

Carvalho gyermekkorában a Benfica akadémiáján sajátította el a sportág alapjait, majd 2015 óta állt a londoni klub kötelékében. Az elmúlt két szezonban már az első csapatot erősítette, a Championship nemrég befejeződött idényét 36 fellépés alatt tíz találattal és nyolc gólpasszal zárta. A fiatal labdarúgó a serdülő korosztályokban az angol válogatott mezét viselte, viszont az U21-es szinten már a portugál nemzeti csapat meghívóját fogadta el.

Klubja hivatalosan nem erősítette meg a szerződés időtartamát, de amennyiben hihetünk az értesüléseknek, akkor Carvalho öt évre szóló megállapodást kötött a “vörösökkel”.