Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Ten Hagnak meg kell szabadulnia Ronaldotól”

Tizenkét év után tavaly nyáron tért vissza a Manchester United csapatához Cristiano Ronaldo. És annak ellenére, hogy a portugál zseni gólokkal hálálta meg a felé mutatott bizalmat, sok szakértő szerint mégis ő volt a legnagyobb hátráltatója a „Vörös Ördögök” jó eredményeihez.

(Photo by Tom Purslow/Manchester United via Getty Images)

A Cristiano Ronaldo jelentette béklyót nevezte meg a Manchester United legnagyobb problémájának Jamie Carragher is. A korábbi Liverpool-sztár már évek óta a Sky Sports szakértőjeként tevékenykedik, és sosem rejti alá véleményét. Az egykori angol válogatott bekk szerint sem Ole Gunnar Solskjaer, sem Ralf Rangnick nem mert, és nem tudott mit kezdeni Ronaldoval. Carragher elmélete szerint az új menedzser, Erik ten Hag is csak akkor lehet sikeres, ha ki merészeli tenni csapatából a veterán portugált.

„Biztos vagyok benne, hogy ten Hagnak meg kell szabadulnia Ronaldotól, akár engedik, akár nem… Ebben a szezonban már elmondtam, hogy Cristiano szerződtetése nem volt jó lépés. Nem akarok tiszteletlen lenni, mert ő a futballtörténelem egyik legjobb játékosa. Milliószor jobb volt, mint én a pályafutásom során bármikor. De a United nem mehet bele a következő szezonba egy olyan csatárral, aki harmincnyolc éves lesz. Még ha gólokat is lő! Nem ez a helyes út a klub számára, és nem így fogják felvenni a versenyt a Manchester Cityvel és a Liverpoollal, Európa két legjobb csapatával.”

– intézet üzenetet a „Vörös Ördögök” holland mestere felé, „Carra”.

A Manchester United az elmúlt hétvégén véget ért bajnoki szezonban csupán a hatodik helyen végzett a Premier League tabelláján a tavalyi ezüstérem után.