Szerződést bontana középpályásával a Juventus – sajtóhír

A Juventus égisze alatt az elmúlt tavaszt a Rangers csapatánál kölcsönben töltő szebb napokat is látott középpályás visszatért a torinói gárdához…

(Photo by Filippo Alfero – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Romeo Agresti riportja értelmében a Juventus vezetősége felvette a kapcsolatot Aaron Ramsey képviseletével a walesi középpályás jövő nyárig érvényes szerződésének felbontása érdekében, miután az őt tavasszal kölcsönző Rangers elállt a véglegesítésétől, játékjoga pedig visszakerült a torinói egyesülethez.

A 31 esztendős walesi középpályás 2019 nyarán lejáró szerződésűként hagyta el az Arsenalt 11 év együttműködést követően, s amíg a PL-ben az “Ágyúsok” színeiben brillírozott és húzóember volt, addig az új közegben kevésbé találta meg számításait, távozása a sajtóban már jó ideje napirendi ponton szerepelt gyengélkedése okán.

Ramsey gyakori sérülései miatt sokszor volt harcképtelen, amikor pedig játszott, akkor is jobbára csak kiegészítő emberként számítottak rá, pedig három különböző edző irányította a csapatot. Az első szezonjában 35, a másodikban 30 tétmeccsen lépett pályára, ám szerepvállalásainak nagy részét csak csereként tette meg. A legutóbb szezonban mindössze három bajnokin jutott szóhoz a Juventusban, így döntöttek a tavaszi kölcsön mellett.

Kölcsönadása óta a skót klubban hét bajnokin és 13 tétmeccsen állt csapata rendelkezésére, ezalatt két gólt szerzett, de fizikai állapotával nem tudta meggyőzni Giovanni van Bronckhorst együttesét a nélkülözhetetlenségéről, és a Juventusnál sem számolnak vele többé.