Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Berlusconi: “Meg akarjuk nyerni a Scudettót és a Bajnokok Ligáját is”

A Monza drámai csatában harcolta ki története első Serie A-s feljutásának jogát, miután a Serie B Playoff döntőjében hosszabbításban diadalmaskodott a Pisa ellen…

(Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images)

A Monza csapata 110 éves története során először jutott fel a Serie A-ba, miután megnyerte az olasz másodosztály (Serie B) rájátszását. Az AC Milan egykori nagyfőnökei, Silvio Berlusconi és Adriano Galliani három és fél év alatt a harmadik vonalból a legmagasabb osztályba vezették az együttest, de még feljebb vágynak:

“Történelmi mérföldkőhöz érkeztünk. 1912 óta egyszer sem szerepelt a Serie A-ban a csapat. Miért ne vágyhatnánk még feljebb? Hozzászoktam a sikerekhez, meg akarjuk nyerni a Scudettót és a Bajnokok Ligáját is”

– jegyezte meg a Monza feljutása kapcsán a 85 éves tulajdonos, Berlusconi.

Az egykori olasz miniszterelnök “jobb keze”, Adriano Galliani hozzátette: “hihetetlen álmot valósítottunk meg. A játékospiac? Tudják, hogy jól ismert költekező vagyok…”

Biztosak lehetünk benne, hogy a Monza a nyár folyamán ambiciózus erősítéseket fog tenni a keret megerősítése érdekében, és nem feltett kezekkel fog nekivágni a Serie A 2022-2023-as idényének.