Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mancini: “Rossi nagyszerű ember és kiváló edző”

Az olasz válogatott a Németország elleni 1-1-es döntetlen után kedd este a magyar válogatott ellen lép pályára a Nemzetek Ligája A Ligájában…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Mancini elárulta, hogy nagyra tartja a mieinket és jól ismeri a magyar nemzeti csapat olasz kapitányát, Marco Rossit:

“Marco Rossi annak idején a csapattársam volt. Ha jól emlékszem, én hívtam akkoriban a Sampdoriához. Nagyszerű embernek és kiváló edzőnek tartom őt, kimagasló munkájának köszönhetően a magyar válogatott nagyon sokat fejlődött az elmúlt évek során. Legyőzték az angolokat, és az Európa-bajnokságon is döntetlent értek el Franciaországgal és Németországgal szemben, melyek abszolút figyelemre méltó eredmények. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük, fizikális, kemény csapat, akik kiváló támadókkal rendelkeznek.”

Mancini egyelőre nem tudta megmondani, hogy sérülése ellenére Gianluigi Donnarumma fog-e védeni a magyar válogatott ellen, de a szakember reménykedik benne, hogy számíthat első számú kapusára.

“Nagyon fiatal játékos, akire nem szabad túl nagy nyomást helyezni, türelmesnek kell lennünk vele. Remek képességgel megáldott futballista, iszonyat gyors, nem kifejezetten középcsatár, hanem olyan, aki a középcsatár mögött szeret játszani” – tette hozzá a németek ellen nagyszerűen debütáló Wilfried Gnonto kapcsán.

A magyar válogatott kedd este, 20:45-től lép pályára Olaszország ellen Cesenában.

A csoport aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore