Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette új vezetőedzőjét a Budapest Honvéd – HIVATALOS

A magyar labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvéd csapata bejelentette új vezetőedzőjét. 

(Photo by Steve Welsh/PA Images via Getty Images)

Tam Courts veszi át a Budapest Honvéd első csapatának irányítását, jelentette be hivatalos oldalán a klub. A 40 éves szakember kétéves megállapodást kötött a Honvéddal, és az első skót vezetőedző lesz a kispesti együttes élén.

Courts korábban a skót Dundee Unitedot irányította, ahová 2020-ban csatlakozott. Az előző szezonban a klub utóbbi kilenc évének legjobb eredményét szerezte, miután a skót bajnokságban a negyedik helyen végzett, és először szerzett kvalifikációt európai kupasorozatba.

„Tudom, hogy ebben az országban milyen nagy hagyománya van a labdarúgásnak, ahogy azt is, hogy a kispestiek tűzön-vízen keresztülmennének a csapatukért, én pedig olyan típusú edző vagyok, aki akkor ér el igazi sikereket, ha olyan emberek vesznek körül, akik ezzel a szenvedéllyel állnak a futballhoz. Szeretném, ha a szurkolók újra büszkék lehetnének a klubra, hogy egy olyan csapatot lássanak, amely mindent megtesz a pályán a győzelemért, és remélhetőleg a teljesítmény és az eredmény is párosul majd ezzel. Az edzőközpont remekül felszerelt, a stadion pedig gyönyörű, minden körülmény adott ahhoz, hogy a Honvéd sikeres legyen, én pedig nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a klubnak.“

– nyilatkozott Tam Courts a Honvéd hivatalos oldalának.

A klub pár korábban jelentette be, hogy menesztik a kispadról Nebojsa Vignjevicset, akinek az irányítása alatta csapat a 9. helyen végzett az OTP Bank Liga 2021/2022-es szezonjában.