Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rossi: “Örülök, hogy annak idején lehetőséget kaptam Magyarországon…”

A magyar válogatott 4-0-s győzelmet aratott Anglia ellen a Nemzetek Ligája utolsó júniusi fordulójában, amely természetesen nemzetközi szinten is hatalmas visszhangot keltett…

 

A magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi a Sky Sport Italia részére adott interjúban arról beszélt, hogy miért nem kapott lehetőséget annak idején hazájában:

“Sosem vádoltam az olasz labdarúgást, amiért nem kaptam lehetőséget. Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg tehetséges edző van, telített a piac, mindig jönnek alacsonyabb osztályokból újabb edzők a Serie A-ba. Olaszország a taktikusok nemzete. Nincs mindenki számára hely, keresni kell máshol. Örülök neki, hogy Magyarországon lehetőséget kaptam annak idején, hiszen nem ismertem senkit.”

Az 57 esztendős szakember annak idején hazájában kizárólag alacsonyabb osztályú együtteseket irányított, megfordult a Lumezzane, a Pro Patria, a Spezia, a Scafatese és a Cavese kispadján, mielőtt 2012-ben először a Budapest Honvéd edzője lett. Rossi a kispestiekkel magyar bajnoki címet nyert 2017-ben, majd a felvidéki FC DAC 1904 csapatával harmadik helyezést ért el a szlovák bajnokságban 2018-ban.

Az olasz trénernek bizonyára a magyar válogatott élén elért sikerei révén külföldről, és akár hazájából is lehetnek majd ajánlatai a közeljövőben.