Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt az Atlético támadójának sorsa – sajtóhír

A megbízható forrás beszámolója értelmében az Atlético Madrid nem keres többé csapatot rutinos spanyol támadója számára, hanem a továbbiakban foglalkoztatni fogja őt…

(Photo by Jose Manuel Alvarez/Quality Sport Images/Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint az Atlético Madrid a következő idényben magánál fogja tartani Álvaro Moratát, miután a spanyol válogatott támadót az elmúlt két idényben kölcsönben foglalkoztató Juventusszal nem tudtak megállapodni a végleges eladásáról.

A 29 éves spanyol csatár 2020 nyarán tért vissza az általa korábban már 2014 és 2016 között is erősített torinói gárdához, amely két évre vette őt kölcsönben, és bár a játékos már januárban nyitott lett volna a távozásra, Allegriék idény közben nem akarták elengedni őt. Morata az elmúlt szűk két szezonban minden sorozatot figyelembe véve 92 mérkőzés alatt 32 gólt szerzett az “Öreg Hölgy” színeiben, ebből 20-at az előző idényben, a többi tizenkettőt a legutóbbi kiírás alatt szorgoskodta össze. Ennek ellenére a 35 millió eurós vételi opciót a Juventus nem akarta megfizetni érte, így legfeljebb kedvezőbb kondíciók esetén foglalkoztatnák őt a továbbiakban.

Morata korábban hazájában a Real Madrid (2010-2014 és 2016-2017) csapataiban is szerepelt, míg 2017 és 2020 között a Chelsea labdarúgója volt.