Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kolumbiai csatár a River Plate célkeresztjében – sajtóhír

A Manchester City-hez igazoló Julián Álvarez távozása miatt jó ideje csatárt kereső River Plate úgy látszik megtalálta a megoldást…

(Photo by MB Media/Getty Images)

César Luis Merlo információi szerint az argentin rekordbajnok River Plate vezetősége mindenben megállapodott a közös folytatásról a kolumbiai válogatott támadó Miguel Borja képviseletével, klubja, az Atlético Junior részére pedig 5 millió dolláros ajánlatot tett a játékos tulajdonjoga felének megszerzésére.

A 29 esztendős támadó karrierje során már számtalan kolumbiai csapatban megfordult, hiszen a nevelőcsapata, a Deportivo Cali mellett többek közt a Cúcuta Deportivo, az Independiente Santa Fé és az Atlético Nacional csapatában is, de kipróbálta magát Bolíviában és az Olimpo színeiben 2014-ben Argentínában is szerepelt. Az igazi áttörést a Palmeirasnál érte el, ahol 2017 és 2019 között 112 találkozón 36 gólig jutott, majd a következő két évben tőlük kölcsönben a barranquillaiaknál 59 mérkőzés alatt 35-ször volt eredményes.

Ezt követően még a Grémionál is megfordult tavaly kölcsönben, majd a naptári esztendő elején került végleg mostani kenyéradójához. Borja az Atlético színeiben 2022-ben 27 meccs alatt 16 találatra volt képes.

Borja 2016 óta gyakori szereplője a kolumbiai válogatottnak, melyben 27 fellépésről nyolc találatot jegyez.