Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: öt játékos távozását jelentette be a klub! – hivatalos

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Újpest FC öt futballista távozását jelentette be a mai nap során. Többek között távozik a lila-fehér klub csapatkapitánya, Nikola Mitrovic is.

Az Újpest hivatalos közleményében tudatta, hogy öt játékos is távozik a csapatból. Nikola Mitrovic, Szakály Péter, Budu Zivzivadze és Georgios Koutroumpis szerződése lejárt, míg Fernando Vianával közös megegyezés alapján bontottak kontraktust. Mitrovic, Szakály és Koutroumpis Magyar-kupát nyertek a 2020/2021-es szezonban a klub tagjaként, mindhárman pályára léptek a fináléban. 

Nikola Mitrovic a második ciklusát töltötte Újpesten, a rutinos szerb középpályás Zalaegerszegről tért vissza a lila-fehérekhez 2020 nyarán, 109 mérkőzésen 8 találatot és 35 gólpasszt jegyzett. Szakály Péter 2019 augusztusában igazolt Újpestre, a veterán magyar középpályás az elmúlt fél évet már az NBIII-as gárdában töltötte, 68 találkozón jutott lehetőséghez, 5 gólt szerzett. Georgios Koutroumpis 2020 szeptemberében érkezett a görög élvonalból, két idény alatt 61 meccsen húzhatta fel magára a klub mezét. Fernando Viana Kisvárdáról tette át székhelyét a magyar fővárosba, a brazil támadó 23 találkozón csupán 1 gólig jutott. Budu Zivzivadze csupán fél évet töltött el Újpesten, ám így is komoly nyomott hagyott, hiszen 12 bajnokin 11 találatot jegyzett, nagy része volt abban, hogy a csapat elmozdult a kieső helyről és végül az 5. helyen zárta a bajnokságot.