Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bundesligán belül váltott az argentin támadó – HIVATALOS

Az elmúlt időszak várakozásainak tökéletesen megfelelően az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt gárdája megszerezte a Bayer Leverkusen rutinos csatárát…

(Photo by Uwe Anspach/picture alliance via Getty Images)

Az Eintracht Frankfurt csapata a péntek esti órákban közölte, hogy három évre szóló megállapodást kötött a Bayer Leverkusen csapatától megszerzett rutinos argentin csatárral, Lucas Alarióval.

A 29 éves támadó 2017 óta állt a “gyógyszergyári” egylet alkalmazásában, azóta minden sorozatot figyelembe véve 164 mérkőzésen 58 gólt szerzett a klub színeiben. Alario az első négy szezonjában átlépte a tízgólos határt, miközben a 2020-2021-es kiírásban összességében 15 találatig jutott. Az elmúlt idényben viszont jobbára csak kiegészítő szerepet töltött be a Leverkusen soraiban, 27 bajnokin hat gólt szerzett.

Alario azt megelőzően a santa féi Colón csapatában kezdte pályafutását, később 2015 és 2017 között a River Plate színeiben szerepelt és 47 mérkőzésen 22 gólt szerzett a fővárosi klubnál.

A rutinos csatár az elmúlt években időről időre az argentin válogatottba is kapott meghívót, de jobbára kiegészítő szerepet töltött be és csak felkészülési meccseken jutott szóhoz. Alario a nemzeti csapatban kilenc mérkőzés alatt háromszor volt eredményes, valamennyi találatot barátságos mérkőzésen jegyezte.