Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wayne Rooney fontos bejelentést tett – HIVATALOS

Az angol másodosztály (Championship) elmúlt idénye végeztével a pontlevonása miatt kieső Derby County csapata fontos információt közölt a pénteki napon…

(Photo by Alex Dodd – CameraSport via Getty Images)

Az angol harmadosztályba (League One) kieső Derby County gárdája a pénteki napon hivatalos oldalain keresztül közölte, hogy a továbbiakban nem Wayne Rooney lesz a csapat menedzsere.

“A nyár folyamán figyelemmel kísértem a Derby County tulajdonosi helyzetével kapcsolatos fejleményeket. A mai napon találkoztam a klubvezetéssel és tájékoztattam őket a döntésemről, hogy eljött az ideje annak, hogy elhagyjam a csapatot. A döntésem immár végleges. Fantasztikus időszakot töltöttem a klubnál, öröm és boldogság, ennek ellenére végig élveztem az egészet. Úgy érzem, hogy a csapatnak új impulzusra van szüksége, egy olyan szakemberre, akit nem befolyásolnak az előzmények. Soha nem felejtem a csapatot, és remélem, hogy idővel még újra találkozni fogunk” – búcsúzott a fiatal menedzser.

A 36 éves tréner az utolsó másfél szezonban irányította a csapatot, eleinte még játékosedzőként. A Derby az idény elején 12, majd nem sokkal később újabb 9 pontos büntetést kapott – a 30 millió fontnál is nagyobbra duzzadt lejárt tartozások, továbbá az átigazolások és a stadionjuk túlárazott eladása körüli trükközés miatt. Mindez odáig vezetett, hogy a klubot 2015-ben felvásárló Mel Morris irányításával a vezetőség csődöt jelentett idén januárban. A vaskos pontlevonás miatt a Derby képtelen volt megőrizni a másodosztályú tagságát.