Az Arsenal megegyezett a City-vel a támadóról – sajtóhír

A szigetországi sajtóban már jó ideje téma a Manchester City létszámfeletti támadójának eladása, aki egyre valószínűbb, hogy egy riválisnál köthet ki…

(Photo by Simon Stacpoole/Offside/Offside via Getty Images)

Fabrizio Romano információi szerint a Manchester City és az Arsenal együttese szóbeli megállapodást kötött egymással Gabriel Jesus eladásáról, akiért az “ágyúsok” 45 millió fontot készülnek fizetni.

A 25 esztendős brazil támadó a Palmeirastól történt leigazolása óta már az ötödik teljes szezonját fejezte be a Citynél. Jesus a legjobb idényében 23, ill. 21 találatig jutott a 2018-2019-es és a 2019-2020-as idény folyamán. Ezzel szemben az elmúlt szezonja gyengébben sikerült számára, hiszen minden sorozatot figyelembe véve csak 14 gólt szerzett, miközben a legutóbb befejeződött kiírásban 13 találat fűződött a nevéhez.

Az 56-szoros brazil válogatott csatár az angol klubhoz való 2017-es csatlakozása óta összességében 236 mérkőzésen 95 gólt szerzett. Jesus aktuális szerződése 2023 nyaráig köti őt a Cityhez, vagyis idén nyáron még átigazolási díj fejében hagyhatja el az Etihad Stadiumot.

Jesus és Raheem Sterling azért vált kegyvesztetté és kerülhet eladásra a nyáron, mert a City megszerezte Erling Haaland és Julián Álvarez játékjogát, és a két fiatal támadóval képzelik el a csapat jövőjét.