Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: elefántcsontparti szélsőt igazoltak a Sirályok – HIVATALOS

A Magyarországon is lelkes rajongótáborral bíró Brighton & Hove Albion fontos átigazolást hajtott végre a tegnapi nap folyamán. Az angol kiscsapat ugyanis megvásárolta a dán Nordsjaelland támadóját, Simon Adingrat.

Ha a kedves olvasó még nem igazán hallotta a 20 esztendős Adingra nevét, akkor ne csodálkozzon. A kissé koravén fizimiskájú szélső korábban egy ghánai akadémián nevelkedett, de hazájában nem vették még számításba semmilyen korosztályú válogatottnál. A Transfermarkt.de pedig alig 1,5 millió euróra taksálta eddig az értékét, mégis kifizetett érte tegnap a Brighton 8 milliót. Arról nem is beszélve, hogy messze nem ő volt a Nordsjaelland legértékesebb játékosa.

Az elsősorban balszélsőként bevethető légiós 2026. nyaráig írta alá szerződését a Brightonnal. Posztján eddig az elsőleges megoldás a belga válogatott Leandro Trossard volt, őt kellene kiszorítania a kezdőcsapatból. Abból a csapatból, amely az előzetes esélylatolgatások ellenére tavasszal a Premier League tabellájának 9. helyére futott be.

Érdekesség, hogy Adingra képviseletét az az ICM Stellar látja el, amely korábban felverte olyan erősen túlértékelt játékosok árát is, mint Jack Grealish vagy Ben Chilwell.