Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékost is adna a Juve ászáért a Chelsea – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea együttese élénken érdeklődik a Juventus hátvédjének nyári megszerzése iránt…

(Photo by Matteo Ciambelli/DeFodi Images via Getty Images)

Gianluca Di Marzio beszámolói értelmében a Chelsea vezetősége Timo Werner vagy Christian Pulisic játékjogát is hajlandó felajánlani 40-45 millió eurós pénzösszeg mellett Matthijs de Ligt megszerzéséért a Juventus csapatának.

A 22 esztendős holland védő 2019 nyarán mintegy 75 millió euró ellenében csatlakozott a “zebrákhoz” nevelőcsapatától, az Ajax Amszterdam együttesétől. De Ligtnek bár voltak kisebb-nagyobb kihagyása és gyengébb időszakai, de három éve állandó szereplője a torinói egylet hátsó alakzatának. Minden sorozatot figyelembe véve 117 pályára lépés alatt hátvéd létére nyolc gólt szerzett a klub színeiben, a legutóbbi bajnoki idényben 31 meccs alatt háromszor volt eredményes. A Juventusnál számítanának rá és a jövőben még nagyobb szerep hárulhat rá, így valószínűleg ha a védő nem kéri a távozását, akkor semmiképpen sem szeretnének megválni tőle.

De Ligt az elmúlt évek során hazája nemzeti együttesének is meghatározó tagja lett, 2017 óta 38 mérkőzésen viselte az Oranje szerelését.

Eközben a Chelsea mindkét szóba került támadója várakozáson alul teljesít Londonban, így nyugodt szívvel ajánlották fel szolgálataikat a csatárt kereső olasz rekordbajnok részére.