Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb erősítést hajtott végre a Vélez – HIVATALOS

Diego Godín megszerzése után újabb átigazolást hajtott végre az argentin Vélez Sarsfield együttese…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A korábbi várakozásoknak megfelelően az argentin bajnokságban (Liga Profesional) szereplő Vélez Sarsfield együttese három évre szóló szerződést kötött az eddig a Defensa y Justiciát erősítő támadóval, Walter Bouval.

A 28 éves egykori Gimnasia-nevelésű támadó igazán a Boca Juniors kötelékében vált ismertté, azonban hiába állt 2016-tól 2021-ig Dél-Amerika legnépszerűbb csapatának alkalmazásában, jobbára folyamatosan kölcsönadták őt. Bou eddigi állomáshelyén is először kölcsönben fordult meg, melyet követően tavaly szerezték meg végleg a játékjogát. A klubváltásra készülő támadó az Halcón színeiben 74 mérkőzés alatt 22 találatot és 18 előkészítést regisztrált.

Bou a tavalyi második bajnoki szezonban tíz gólig jutott, miközben négyszer volt eredményes a Libertadores-kupában. Ennek ellenére az idei első kiírásban 14 fellépés alatt csupán kétszer talált be, az új kiírás első négy fordulója alatt pedig egyetlen alkalommal sem volt eredményes.

A Vélez jelenleg az öt mérkőzés alatt szerzett öt pontjával a 28 csapatos argentin élvonalbeli mezőny 19. helyet foglalja el.