Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott lenne a román légiós

A napokban a MOL Fehérvár csapatához igazoló román támadó a tervei szerint hamarosan a magyar válogatottban szerepelne szerepelni…

A Nemzeti Sport megkeresésére a napokban a Kisvárdától a MOL Fehérvár csapatához igazoló Claudiu Bumba ügyeit képvsielő Karda Attila elárulta, hogy a csatár célja, hogy a magyar válogatottban szerepeljen.

A játékos menedzsere elárulta, hogy az állampolgársági eskütétel időpontját július 5-re tűzték ki Székesfehérváron, ám az elmúlt idényben 11 gólt szerző játékos halasztást kért, ugyanis a fehérvári együttes július 3-án ausztriai edzőtáborozásra indul, s a 28 éves futballista egy percet sem szeretne hiányozni a felkészülés alatt. Karda szerint Bumba nem véletlenül szeretné a román mellé a magyar állampolgárságot is megszerezni, mert ha jól teljesít új csapatában is, lát esélyt arra, hogy meghívást kap a magyar válogatott keretébe. A támadó csupán egy hivatalos felkészülési találkozón játszott a román válogatottban, így a FIFA szabályai szerint ez nem lehet akadálya az országváltásnak.

Bumba a máramaros megyei Nagybányán született, az AS Roma akadémiája után több román csapat mellett Izraelben és Törökországban is megfordult, 2019 óta pedig a Kisvárda labdarúgója volt.