Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marad a Serie A-ban az egykori válogatott támadó – HIVATALOS

Az olasz bajnokság (Serie A) mezőnyéből kieső Genoa gárdájának rutinos támadója nem hosszabbította meg szerződését az együttessel, hanem új klubot talált magának…

Az Empoli csapata a keddi napon erősítette meg, hogy Mattia Destro a klubnál folytatja pályafutását, miután szabadúszóként szerződtették a tapasztalt támadót.

A 31 esztendős csatár karrierje fénykorában az AS Roma és az AC Milan csapatait is erősítette, de hosszabb távon egyiknél sem tudott maradandót alkotni. Destro 2015 és 2019 között a Bologna futballistája volt, ahol összesen 29 bajnoki gólt szerzett. Az elmúlt két és fél szezont a múlt szezon végén kiesett Genoánál töltötte, 64 pályára lépés alatt 20 találatot hozott össze az olasz élvonalban.

Destro annak idején 2012 és 2014 között nyolc alkalommal magára húzhatta az olasz válogatott mezét, melyben egy Málta elleni világbajnoki selejtezőn szerezte egyetlen gólját.

Az Empoli az olasz élvonal elmúlt szezonjában újoncként magabiztosan őrizte meg első osztályú tagságát, annak ellenére a 20 csapatos mezőny 14. helyén végeztek, hogy az idény teljes tavaszi felében mindössze két mérkőzést nyertek meg.

A csapat az új idényt megelőzően Paolo Zanetti személyében új edzőt nevezett ki, és Guglielmo Vicario véglegesítésével már egy kapust is szereztek egy másik tavalyi kiesőtől.